INTERSYC II/«Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών ΙΙ»

Η Κ.ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. ως εταίρος, υλοποιεί το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) – INTERSYC II» στο πλαίσιο του προγράμματος “Interreg V-A Greece-Bulgaria” 2014-2020.

Το έργο στοχεύει στην προστασία και βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών της διασυνοριακής περιοχής. Οι κύριες δράσεις του έργου περιλαμβάνουν:

● Ιατρικές εξετάσεις σε 6.000 – 6.500 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στις δύο πλευρές των συνόρων.

● Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης (BLS/AED) για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία

● Εκπαίδευση στο μοντέλο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 και ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και tablets με στόχο την προώθηση της Γραμμής 116000 και την ενημέρωση παιδιών και εφήβων για θέματα υγείας

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν επίσης οι ακόλουθοι οργανισμοί:
● Ελλάδα: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (επικεφαλής εταίρος)
● Βουλγαρία: Nadja Centre Foundation, Sandanski Branch, Regional Inspectorate of Education – Blagoevgrad.

Το έργο αποτελεί συνέχεια της επιτυχούς υλοποίησης του πρώτου αντίστοιχου έργου INTERSYC κεφαλαιοποιώντας τα αποτελέσματα και την άριστη εταιρική συνεργασία του πρώτου έργου.

Το έργο ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και η διάρκειά του είναι έως το Σεπτέμβριο του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου: https://intersycii.eu/